sâmbătă, 25 iulie 2020

Mamaliga, un raspuns la problema ta existentiala.

Mamaliga este buna la toate.

Vrei sa fii tonifiat/a? Delecteaza-te cu mamaliga.

Vrei sa slabesti? Devoreaza mamaliga.

Vrei sa te mariti/insori? Aprovizioneaza-te cu malai petru tot restul vietii.

Asadar, daca ne vedem maine la antrenamente, iti voi readuce aminte de mamaliga, hrana zeilor, antrenorilor si bineinteles acum si a ta.


Afla ce proprietati are mamaliga, savurata in special de persoanele cu un stil de viata sanatos, in cele ce urmeaza.

Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati (85–90%), continand carbohidrati, amidon, albumine, vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre, acesta avand proprietati astringente, diuretice, antiinflamatoare si tonice.

Carbohidratii ofera energie si un consum moderat de mamaliga conduce la scaderea in greutate, fiind preferata antrenorilor si persoanelor active.

Fiind bogat in vitaminele din grupa B, mamaliga este buna impotriva stresului, actionand asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra globulelor rosii.

Datorita vitaminii E, este un scut impotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducand riscul de infarct si de ateroscleroza, ajutand la procesul de reinnoire al celulelor.

Potasiul este necesar pentru buna functionare a muschilor si a inimii.

Malaiul reprezinta un pansament gastric, reducand aciditatea si avand o actiune calmanta, mamaliga fiind recomandata pentru ulcer si gastrita hiperacida.

Vitamina A este un antioxidant util pentru un metabolism rapid care te ajuta sa slabesti usor si, in plus, vindeca raceala.

Si gravidele isi asigura doza necesara de acid folic.

Porumbul regleaza tranzitul intestinal datorita fibrelor pe care le contine, fiind bun la prevenirea cancerului de colon.

Previne retentia de apa in organism, fiind un diuretic de nadejde.

Matasea de porumb, consumata sub forma de ceai, este indicata pentru detoxifierea organismului, astfel ca usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducand riscul la insuficiente si ciroze hepatice.

Si diabeticii consuma mamaliga frecvent, intrucat regleaza concentratia de glucoza in sange.

Mai mult, porumbul nu contine gluten, fiind savurat si de cei cu intoleranta la gluten si la cei cu boala celiaca.

Datorita continutului mare de beta-cryptoxanthin, mamaliga ajuta la prevenirea cancerului la plamani.

Datorita zeaxantinei pe care o are, acesta protejeaza vederea, fiind si un anti-aging al creierului datorita tiaminelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mendo.ro

Postări populare