Ai 20% Reducere la superalimentele Rawboost până pe 31 mai.
Produsele Rawboost sunt obținute prin deshidratarea la temperaturi mici sau prin procesul de freeze dried, un procedeu care păstrează toate proprietățile produsului proaspăt și care nu deteriorează structura moleculară a acestuia.
IMPORTANT DE STIUT Suplimentele Rawboost:
- sunt 100% naturale
- nu conțin vitamine sau minerale adăugate, produse de sinteză, deoarece adaosurile creează dezechilibre.
Eu am încercat câteva deja și le recomand cu drag tuturor celor care vor să aibă un stil de viață sănătos, curat, fără grija ingredientelor ascunse sau a aditivilor nocivi de pe eticheta multor așa zise produse naturale sau bio.
Brandul Rawboost oferă o mare diversitate de suplimente, pudre naturale sau mixuri de superalimente.
Cu această ocazie, îți prezint o selecție dintre acestea în imaginea alăturată.
Oamenii de știință explorează o serie de modalități prin care persoanele cu dizabilități pot comunica cu gândurile lor. Cel mai nou și cel mai rapid mod pentru a te exprima este scrierea de mână.
Pentru prima dată, cercetătorii au descifrat activitatea creierului asociată cu încercarea de a scrie scrisori cu mâna. Lucrând cu un participant cu paralizie care are senzori implantați în creier, echipa a folosit un algoritm pentru a identifica literele în timp ce încerca să le scrie. Apoi, sistemul a afișat textul pe un ecran - în timp real.
Inovația ar putea, odată cu dezvoltarea ulterioară, să permită persoanelor cu paralizie să scrie rapid fără a-și folosi mâinile, spune coautorul studiului, Krishna Shenoy, investigator al Institutului Medical Howard Hughes de la Universitatea Stanford, care a supravegheat împreună lucrarea cu Jaimie Henderson, neurochirurg din Stanford.
Încercând scrierea de mână, participantul la studiu a tastat 90 de caractere pe minut - mai mult decât dublu față de înregistrarea anterioară pentru tastarea cu o astfel de „interfață creier-computer”, relatează Shenoy și colegii săi în revista Nature din 12 mai 2021.
Această tehnologie și altele asemenea au potențialul de a ajuta persoanele cu tot felul de dizabilități, spune Jose Carmena, inginer neuronal la Universitatea Berkeley din California, care nu a fost implicat în studiu.
Deși concluziile sunt preliminare, spune el, „este un mare progres în domeniu”.
Interfețele creier-computer transformă gândul în acțiune, spune Carmena. „Această lucrare este un exemplu perfect: interfața decodează gândul de a scrie și produce acțiunea.”
Când o leziune sau o boală îi răpește unei persoane capacitatea de a se mișca, rămâne activitatea neuronală a creierului pentru a merge, a lua o ceașcă de cafea sau a pronunța o propoziție. Cercetătorii pot folosi această activitate pentru a ajuta persoanele cu paralizie sau amputări să-și recapete abilitățile pierdute.
Nevoia variază în funcție de natura dizabilității. Unele persoane care și-au pierdut utilizarea mâinilor pot folosi în continuare un computer cu recunoaștere a vorbirii și alte programe software. Pentru cei care au dificultăți de vorbire, oamenii de știință au dezvoltat alte modalități de a ajuta oamenii să comunice.
În ultimii ani, echipa lui Shenoy a decodat activitatea neuronală asociată vorbirii în speranța de a o reproduce. De asemenea, au conceput o modalitate prin care participanții cu senzori implantați să-și folosească gândurile asociate cu încercarea mișcărilor brațului pentru a muta un cursor pe un ecran. Arătând spre și făcând clic pe litere în acest fel, oamenii pot tasta aproximativ 40 de caractere pe minut, înregistrarea anterioară a vitezei pentru tastarea cu o interfață computer-creier (BCI).
Cu toate acestea, nimeni nu se uitase la scrierea de mână. Frank Willett, specialist în cercetare HHMI și neurolog în grupul lui Shenoy, s-a întrebat dacă ar putea fi exploatate semnalele creierului evocate prin punerea pixului pe hârtie. „Vrem să găsim noi modalități de a permite oamenilor să comunice mai repede”, spune el. De asemenea, a fost motivat de ocazia de a încerca ceva diferit.
Echipa a lucrat cu un participant înscris într-un studiu clinic numit BrainGate2, care testează siguranța BCI care transmit informații direct de la creierul unui participant la un computer. Henderson a implantat doi senzori minusculi în partea creierului care controlează mâna și brațul, făcând posibilă persoana să, de exemplu, să mute un braț robot sau un cursor pe un ecran încercând să-și miște propriul braț paralizat.
Participantul, care avea 65 de ani la momentul cercetării, avea o leziune a măduvei spinării care l-a lăsat paralizat de la gât în jos. Folosind semnale pe care senzorii le-au preluat de la neuroni individuali atunci când omul își imagina că scrie, un algoritm de învățare automată a recunoscut tiparele pe care creierul le-a produs cu fiecare literă. Cu acest sistem, bărbatul putea să copieze propoziții și să răspundă la întrebări într-un ritm similar cu cel al unei persoane de vârsta lui tastând pe un smartphone.
Acest așa-numit „Brain-to-Text” BCI este atât de rapid, deoarece fiecare literă produce un model de activitate extrem de distinctiv, ceea ce face relativ ușor pentru algoritm să se distingă unul de altul, spune Willett.