marți, 22 septembrie 2020

Turmeric, ideal pentru detoxifiere.

Folosit de secole, atât în bucătăria, cât și în medicina indiană, turmericul este considerat azi unul dintre remediile naturale cu cele mai multe beneficii. O combinație de arome amărui, astringente și iuți care îți va da poftă de viață și va avea grijă de sănătatea ta.


Este Latte-ul auriu care îți va îmbogăți ziua cu energie și culoare! Descoperă un mix de ingrediente cu proprietăți excepționale! Nu conține zahăr!

Caracteristici
Vegan, fără gluten, fără zahăr, neiradiat, fără OMG, fără lactoză, fără gelatină, fără conservanți, fără grăsimi ”trans”, fără metale grele, indice glicemic scăzut.

Ingrediente 100% Naturale
Turmeric pudră (Curcuma longa), Extract de lapte din fruct de Cocos (Cocos nucifera), Ghimbir pudră (Zingiber officinale), Piper negru pudră (Piper nigrum).

Turmeric Latte Mix contribuie la:
  • Menținerea unui nivel optim de energie și vitalitate
  • Susținerea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, a ficatului, a vezicii biliare
  • Îmbunătățirea acțiunii antiinflamatoare
  • Detoxifierea organismului
  • Favorizarea echilibrului mental
  • Stimularea absorbției eficiente a vitaminelor și a mineralelor
  • Creșterea rezistenței la efort, reducerea oboselii
  • Ameliorarea infecțiilor virale
  • Îmbunătățirea acțiunii antioxidante, prin combaterea radicalilori liberi
  • Blocarea acțiunii radicalilori liberi proveniți din poluare, radiații, pesticide
  • Scăderea nivelului de colesterol LDL din sânge
  • Stimularea descompunerii celulelor grase de către ficat
  • Creșterea flexibilității articulațiilor
  • Menținerea sănătății pielii
  • Susținerea sistemului cardiovascular
  • Îmbunătățirea funcționării sistemului nervos
  • Îmbunătățirea stării generale de sănătate
Turmericul a fost folosit de către medicina ayurvedică ca remediu natural pentru numeroase afecțiuni, printre care probleme respiratorii, reumatism, boli de piele, afecțiuni digestive și hepatice. În prezent, îi sunt recunoscute meritele și de către medicina modernă.

Bogat în antioxidanți, turmericul are puternice proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antialergice și antianemice. Pe lângă impactul pozitiv asupra imunității, turmericul stimulează sănătatea creierului și îmbunătățește starea de spirit. Este recomandat adesea ca tratament al depresiilor și al insomniilor.

Piperul negru are, și el, o contribuție de necontestat la beneficiile acestui latte, jucând un rol important pentru sănătatea aparatului digestiv și a celui respirator. Atenuează simptomele răcelilor, luptă împotriva anemiei și a radicalilor liberi, este bogat în calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier și antioxidanți precum vitaminele A și C. Piperul negru ajută organismul să absoarbă seleniul și vitaminele de tip B, dar mai ales, ajută la absorbția cucurminului (substanța activă a turmericului) de către organism, sporindu-i acestuia puterile binefăcătoare!

Ghimbirul, asemenea turmericului, are o istorie lungă ca antioxidant întrebuințat de medicina tradițională. Pe lângă faptul că oferă un gust cu personalitate, ghimbirul ajută digestia, atenuează simptomele de răceală și gripă, calmează durerile musculare și alte tipuri de dureri, mulțumită proprietăților sale antiinflamatoare.

Laptele de cocos are vitamine din plin, magneziu, calciu, acizi grași care te ajută să slăbești, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și e bun pentru sănătatea articulațiilor. Așa că, un DA pentru laptele de cocos!

Mod de preparare și rețete
  • Adaugă 1 linguriță (5 -10g) de pulbere în lapte cald, smoothie-uri, shake-uri proteice, ceaiuri sau sucuri naturale.
  • Amestecă bine, până la omogenizare (de preferat în blender sau mixer).
  • Se poate îndulci cu o linguriță de miere.
  • Doza zilnică recomandată este de 2 porții pe zi.

Reţetă Turmeric Latte Mix cu vanilie şi miere
Ingrediente necesare (pentru o porţie):
  • aproximativ 300 ml lapte de cocos
  • 1/2 linguriţă ulei de cocos (opţional)
  • 1/4 linguriţă praf de vanilie organică / 1/4 linguriţă esenţă de vanilie - pentru aromă
  • 1-2 linguriţe de miere crudă
  • 1-2 linguriţe Turmeric Latte Mix
Mod de preparare Încălzeşte laptele de cocos, dar nu până la fierbere. Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă până ce obţii o băutură omogenă. Acest latte este ideal pentru seară, deoarece relaxează şi te ajută să ai un somn odihnitor.


Reţetă Smoothie cremos cu Turmeric Latte Mix
Ingrediente necesare (pentru o porţie):
  • o banană mare, coaptă
  • 2-3 cuburi de gheaţă (opţional)
  • 1 ceașcă de lapte de nucă de cocos sau lapte de migdale
  • 1-2 linguriţe de Turmeric Latte Mix
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară/cardamon/nucşoară
  • 1/4 cană de suc de morcov proaspăt (opţional)
  • 1 lingură de semințe de cânepă (opţional)
Mod de preparare Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă timp de 1 minut, până obţii o băutură cremoasă şi omogenă. O poţi savura imediat sau o poţi pune într-un recipient etanş pentru a o lua cu tine la muncă.


Contraindicații
Consumul de turmeric nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează, persoanelor cu pietre la rinichi sau la vezica biliară, persoanelor care urmează tratamente cu anticoagulante sau antiinflamatoare.

Mod de păstrare
A se păstra bine sigilat, ferit de umezeală și căldură.

Comandă-l acum pentru zile pline de sănătate

miercuri, 2 septembrie 2020

Exercitii zilnice anti-aging.

Sa facem zilnic exercitii de mentinere a formei. Exercitiile fizice intarzie mult procesul de imbatranire, in special exercitiile chinezesti de mentinere a formei, care sunt usoare si impiedica extenuarea. De fapt, cea mai mare parte a declinului fizic de care sufera persoanele mai varstnice isi are radacinile nu in varsta, ci in simpla folosire inadecvata a mintii si trupului. Nu mai exista nicio indoiala ca exercitiile fizice regulate reprezinta una dintre cele mai bune cai de a preveni si de a trata aproape toate tipurile de boli. Exercitiile pot energiza sistemul imunitar, pentru a opri raspandirea virusilor si a celulelor imbolnavite. Dat fiind ca nu cer eforturi epuizante, exercitiile chinezesti usoare sunt cea mai buna forma de exersare. Ele nu au efectele secundare produse de unele sporturi grele.

Acumulati frecvent in gura saliva si inghititi-o. Saliva este un fluid corporal pretios, cu puteri magice in tratament si intinerire. De sute de ani chinezii i-au acordat cel mai inalt respect, cu toate ca valoarea ei de abia incepe sa fie perceputa in Occident. Saliva poate hrani creierul, ajuta la digestie, detoxifica organismul, mareste flexibilitatea, sporeste luciul si netezimea fetei si corpului, stimuleaza sexualitatea si intareste imunitatea – toate functiile care se opun efectelor imbatranirii.

Sa ne lovim usurel cu degetele capul si urechile. Capul este cartierul general al vietii. Daca zilnic il lovim usor cu degetele, efectuand exercitiul intern al lui Dharma „Bataia Tobei Ceresti”, stimulam functionarea mintii, imbunatatim memoria si, de asemenea, prevenim sau amelioram tiuitul in urechi si bolile Parkinson si Alzheimer – afectiuni care in zilele noastre insotesc din ce in ce mai frecvent batranetea.

Sa ne trecem des degetele prin par. Pieptanarea frecventa a parului cu degetele goale poate stimula circulatia sangelui, dezvolta capacitatea mentala si memoria si pastreaza culoarea naturala a parului.

Sa strangem usor din dinti de mai multe ori pe zi. Dintii sunt alt semn important al varstei. Pierderea dintilor este asociata adesea cu batranetea. Pentru a-i pastra, chinezii din vechime recomandau sa inclestam usor dintii. Aceasta nu numai ca ii intareste si ii impiedica sa de deterioreze prematur, ci stimuleaza si sexualitatea si forta mentala. Miscarile dintilor afecteaza nemijlocit functionarea psihica si performanta sexuala.

Sa ne masam talpile de mai multe ori pe zi. Exista o poveste chinezeasca despre o familie in care mai multe generatii au trait peste 100 de ani. Cand au fost intrebati care sunt secretele longevitatii lor, membrii familiei au raspuns ca isi masau des talpile. Talpa este locul din care porneste meridianul rinichiului. Masarea frecventa a talpilor poate intari forta rinichilor si ii face sa comunice cu inima, un proces cunoscut in lucrarile clasice ale sistemului chinez de ingrijire naturala a sanatatii sub numele shui huo ji („apa si focul se echilibreaza intre ele”)

Sa contractam si sa relaxam des muschii anali si degetele picioarelor. Aceasta stimuleaza sexualitatea, qi-ul rinichilor, functia urinara si alte functii asociate adesea cu varsta. Daca vitalitatea sexuala scazuta si incontinenta sunt simboluri ale imbatranirii premature, contractarea si relaxarea ritmica a muschilor anali si a degetelor picioarelor, efectuate frecvent, pot intarzia procesul de imbatranire, impiedicand aparitia acestor dereglari.

Sa nu lasam stomacul sa se umple la nicio masa mai mult de 70-80% din capacitatea lui, chiar daca alimentatia ne este sanatoasa. Acest principiu intelept al vechilor chinezi este confirmat de un experiment stiintific recent care arata ca modalitatea cea mai buna de a intarzia imbatranirea si de a prelungi viata la soareci este hranirea lor sub nivelul obisnuit, dandu-le atata hrana cat sa supravietuiasca. Soarecii subalimentati nu numai ca au trait cu 35% mai mult decat cei hraniti pe saturate, ci au fost mult mai putin expusi la aparitia cancerului si a altor maladii. Supraalimentarea deterioreaza stomacul, iroseste energia si ne face sa ne simtim ingreunati si obositi. Prin urmare, in numele sanatatii noastre, este mai bine sa ramanem in zona „mai putin decat ar trebui” decat in zona „mai mult decat ar trebui” in privinta cantitatii.

Sa bem trei linguri de supa la inceputul fiecarei mese si vom fi feriti de multe probleme la batranete. Chinezii din vechime credeau ca acest procedeu stimuleaza pofta de mancare si favorizeaza digestia, prevenind, astfel, bolile sistemului digestiv. Desigur, „trei” nu este un numar fix. Ideea este ca trebuie sa bem cateva guri de supa la inceputul fiecarei mese.

Sa bem zilnic multa apa curata. Apa este primul dintre „cele cinci elemente” si joaca un rol vital in functionarea corecta a organismului. Faptul ca peste 70% din greutatea corpului o reprezinta apa vorbeste de la sine. Apa umezeste pielea, face flexibile incheieturile, curata corpul, ajuta digestia si defecatia si mai are multe alte functii biologice vitale. Chiar si un mic deficit de apa ne face sa ne simtim obositi si sa ne fie rau.

Sa nu fumam. Fumatul contracta vasele de sange si perturba circulatia sanguina, ducand la aparitia prematura a ridurilor. E destul sa ne uitam la fata fumatorilor inraiti. Fumatul perturba, de asemenea, functia hormonala, scazand secretia de hormoni si influentand negativ tiroida si intregul sistem endocrin, ceea ce are ca rezultat accelerarea procesului de imbatranire.

Sa dormim intotdeauna suficient si profund. Lipsa somnului obliga corpul la eforturi suplimentare, epuizand rezervele strategice de energie, deregland circulatia sangelui si a lui qi si slabind sistemele cerebral si imunitar; in esenta, accelereaza procesul de imbatranire a corpului. Cand dormim, camera trebuie sa fie bine aerisita, dar curentul sau vantul nu trebuie sa ajunga direct la noi.

Sa petrecem zilnic mult timp in aer liber. Sa facem dupa cina o plimbare de o mila. Acestea ne asigura zilnic mult aer curat si lumina naturala de la soare. Aerul curat si soarele sunt pentru viata ceea ce este petrolul pentru lampi, iar in lipsa lor viata nu ar fi posibila. Chinezii din vremurile vechi credeau ca aerul curat si lumina blanda a soarelui contin energie, care ne poate hrani plamanii, inima, creierul si pielea, dandu-ne energie si tinerete.

Cea mai simpla metoda de prevenire a Alzheimer-ului
Cercetatorii Lawrence Katz si Mamung Rubin au descoperit ca este necesar sa stimulam cealalta emisfera cerebrala pentru a preintampina topirea creierului datorata rutinei (care ne scuteste de efort in executarea unor activitati intelectuale).

Din anul 2000, sus numitii au creat Neurobionica care subliniaza necesitatea efortului suplimentar impus creierului. Sunt recomandate niste exercitii-eforturi de biciuire a celeilalte emisfere (cea dreapta dirijeaza miscarile partii stangi a corpului si invers)
  • Puneti ceasul la mana cealalta
  • Spalati dintii cu cealalta mana
  • Mergeti spre casa si de acasa spre obiectivul propus pe alt drum
  • Mergeti in casa cu spatele (chinezii faca asta zilnic in cadrul exercitiilor efectuate in parcuri). Priviti cu ochii stransi
  • Priviti fotografiile tinandu-le cu susul in jos sau cu capul aplecat
  • Stimulati cerul gurii cu arome foarte diferite
  • Priviti ora ceasului in oglinda
  • Miscati mouse-ul cu cealalta mana
  • Spalati- va partile intime cu cealalta mana
  • Mancati tinand tacamul in cealalta mana
  • Taiati painea cu cealalta mana
  • Faceti orice alte exercitii conform cu imaginatia fiecaruia, care sa contravina rutinei zilnice.
Incepeti aceasta activitate chiar acum, trimitand mesaj catre prieteni.

BioMap.ro, prima platformă de medicină 3D în limba română.

„Se poate mai bine, se poate să investim într-o tehnologie ce stimulează educaţia medicală, o tehnologie ce are potenţialul de a crea viitori medici mai buni, mai performanţi, mai pregătiţi”, spune dr. Mihai Voinea, unul dintre fondatorii BioMap.

BioMap a fost prezentată oficial pe data de 7 mai 2019 în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Este, în esenţă, o aplicaţie hibrid care funcţionează pe orice dispozitiv şi conţine corpul uman în dinamica sa, în 3D.

Ce este BioMap?

O platformă cu peste 650 modele 3D ale corpului uman în dinamica sa, ce include nu doar anatomia completă, ci şi fiziologie, patologie şi intervenţii.

Cu alte cuvinte, cuprinde patologii din majoritatea specialităţilor medicale şi chirurgicale. Spre exemplu, câteva dintre elementele patologice care se pot observa în platformă sunt: infarctul miocardic acut, dezlipirea de retină, cancerul gastric, glomerulonefrita, cateterizarea cardiacă, astmul şi multe altele.

Fiecare element 3D este însoţit de o descriere completă atât în limba română, cât şi în limba engleză.

„Medicii din noua generaţie trebuie să ştie limba engleză, este o necesitate tot mai mare într- o lume din ce în ce mai globalizată. În prezent, lucrăm la a îmbunătăţi şi descrierile din limba engleză, pentru că nu sunt atât de complete ca cele în română”, a continuat dr. Mihai Voinea.

Din acest punct de vedere, platforma BioMap reprezintă un proiect unic în România, însă va avea de gestionat mentalitatea învechită şi dominantă a ţării – aceea că actul de învăţare trebuie să fie greu, static şi plictisitor.

Aplicaţia este disponibil pe telefon, tabletă, laptop sau computer, putând fi descărcată de pe Appstore pentru dispozitivele cu IOS şi de pe Google Play pentru dispozitivele cu Android.

Popcornul preparat acasa este cel mai sanatos ..

spre deosebire de cel din comert folosit la microunde si care contine grasime trans. Da, stiu, imi veti spune ca este atat de gustos acel popcorn, fiind totodata extrem de nociv pentru sanatate. Pentru ca studiile au aratat ca aromele artificiale duc la boli de inima si cancer.

De exemplu, aroma de unt din popcorn-ul pentru microunde este un produs chimic ce provoaca boli. Un studiu publicat in august 2012 indica faptul ca diacetilul (DA), produs chimic folosit la floricele pentru microunde a crescut nivelul de agregare al proteinei beta-amiloid in creier. Aceasta agregare este un indicator distinctiv al bolii Alzheimer. DA poate distruge si celulele nervoase. Evitati asadar aromele artificiale de unt.

Pungile de popcorn sunt concepute sa fie nonadezive pentru ca uleiul si sarea sa nu treaca prin ele si sunt tratate cu un produs sintetic PFOA (acid perfluorooctanoic), teflon ce poate provoca colesterol marit, probleme cu tiroida, problemele de rinichi, tulburari neurologice si probleme respiratorii cum ar fi astmul si bolile pulmonare. 80 la suta din vaporii toxici din PFOA si DA sunt emisi in momentul deschiderii pungii de popcorn.

La origini, aceste floricele organice nemodificate genetic sunt sarace in calorii, bogate in fibre si nutrienti. Mai mult, cercetatorii din Pennsylvania au descoperit ca popcornul contine mai multi antioxidanti (polifenoli) decat alte fructe si legume.

Acum vine intrebarea daca se pot pune ulei de masline si condimente pe floricele?
Da, cu siguranta. Lasa-ti imaginatia debordanta sa lucreze in favoarea ta. Poti presara sare, pudra de usturoi sau de ceapa, oregano, boia, scortisoara, chimen, zahar si orice alte condimente vrei tu peste popcornul stropit cu un pulverizator de ulei. Si da, cu siguranta este mult mai sanatos decat cel cumparat de pe piata.



Eu folosesc un aparat Taurus Pop N Corn de care sunt indragostit.

Nu necesita ulei, fiind perfect pentru sanatatea noastra.

Acest aparat are o putere de 1100 W si datorita jetului de aer cald, boabele de porumb vor sari jucause din aparat in 2-3 minute conform video-ului de mai jos.

Produsul are un capac de plastic transparent detasabil si un dozator de boabe care delimiteaza partea superioara a aparatului.

Singurul dezavantaj este ca are o capacitate mica de prelucrare, fiind ideal pentru 1-2 persoane. Va dura mai mult daca il veti folosi la o reuniune cu gasca de prieteni.

Aparatul avand mai putin de 0.5 kg, il poti lua cu tine oriunde vrei tu: acasa, la birou sau in deplasari.


O recomandare de porumb bio ar putea fi Porumbul de Popcorn Ecologic/Bio 500g.

Valori nutritionale per 100g:
Energie (kj/kcal) 1457 / 345
Grasimi 3,80 g, din care acizi grasi saturati 0,63 g
Carbohidrati 64,2 g, din care zaharuri 1,4 g
Fibre 9,7 g
Proteine 8,66 g
Sare < 0,015 g

Orzul verde, tare bun pentru detoxifiere ...

Verifica stocul
Orzul verde contine substante terapeutice
In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.

Substante terapeutice
Orzul verde contine:
• de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
• de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
• de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
• de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
• de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
• de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
• 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.

Inainte de a prezenta bolile in care este recomandat sucul de orz verde, trebuie mentionat faptul ca aproape ca nu exista suferinta care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fara a fi un panaceu, orzul verde poate totusi sa actioneze amplu asupra organismului prin cateva mecanisme simple:
• stimularea drenarii toxinelor din corp, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic.
• remineralizarea organismului si echilibrarea balantei vitaminelor din organism
• atat oligoelementele cat si vitaminele intervin in toate liniile metabolice corporale. Datorita lor se poate explica in mare masura actiunea complexa pe care planta o exercita asupra pielii, sistemului nervos si endocrin, in cazul tulburarilor metabolice etc.
In plus, clorofila continuta in orzul verde genereaza, sinergic cu celelalte substante continute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activitatii sistemului cardio-vascular si respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.

Orzul Verde, benefic pentru urmatoarele afectiuni:
• Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita.
• Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita.
• Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
• Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
• Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
• Afectiuni respiratorii: astm bronsic, bronsita, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinita alergica.
• Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari;
• Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie;
• Afectiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrita.
• Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme;
• Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta
• Afectiuni oculare

In cazul persoanelor sanatoase, extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

Modul de administrare
O doza se obtine amestecand 1 lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine sa folosim o apa de calitate cat mai buna (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune in contact cu bauturi fierbinti.
• In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol.
• In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.
mendo.ro

Postări populare